· 

MOHOLOHOLO ('The Very Great One'}

Door Lonneke, Nederland

Vrijwilliger in Zuid-Afrika onderzoekt cheetah

PROJECT: MOHOLOHOLO WILDLIFE REHAB PROGRAMME

Jonge duiker flesvoeding door vrijwilliger Zuid-Afrika

Drie weken heb ik als vrijwilliger mogen deelnemen aan het programma bij Moholoholo Rehab Programme. Wat een ervaring! We waren met weinig vrijwilligers op het moment toen ik er was; dat betekent hard werken, maar dat vond ik helemaal niet erg.

 

Elke ochtend stond ik op met een glimlach op mijn gezicht en zeker nadat mij werd gevraagd of ik de zorg voor Flynn op mij wilde nemen. Een jonge Duiker van 3 a 4 maanden oud, die om 6u zijn eerste flesje moest hebben.

 

Ik liep dan als enige over het prachtige rehab terrein met alleen maar dieren en dierengeluiden om me heen en als Flynn mij dan zag en trappelde voor zijn flesje, kon mijn dag al niet meer stuk. Zo leuk als hij je stem gaat herkennen en weet wie je bent en vooral wat je komt doen.

 

Het was hard werken, ik liep gemiddeld 9 tot 12 km per dag, dus mijn conditie die al goed was, is echt nog wel verbeterd!

 

Doordat ik de oudste vrijwilliger was en er niet zoveel vrijwilligers waren, had ik 3 weken lang mijn eigen kamer recht tegenover de cheeta’s en hyena’s. De beste plek van allemaal!

 

De gemeenschappelijke ruimte was van alle gemakken voorzien en hier werd wel eens een kaartje gelegd of lekker gekletst met de anderen.


ERVARING VOOR HET LEVEN

Vrijwilliger met gier en hert in Zuid-Afrika

Als er iets stond te gebeuren, of verzwakte, vergiftigde of verweesde dieren binnengebracht werden, werd je gelijk betrokken bij deze gebeurtenissen. Men zorgde er voor dat je overal bij betrokken werd. Alle ruimte was er om vragen te stellen en alle informatie over de ins en outs werd gegeven.

 

Excursies buiten de rehab waren er ook, sommige betaald en sommige gratis met alleen een kleine benzinevergoeding. Men staat voor alles open, je moet alleen wel aangeven wat je wilt.

Vrijwilliger in Zuid-Afrika met civet, bushbaby en hert

Schildpad in Zuid-Afrika

Het is een ervaring voor het leven die niemand mij meer afpakt. Ik ben al stiekem aan het kijken voor andere vrijwiligersprojecten, want je raakt wel besmet als je dit gedaan hebt.

 

Moholoholo Rehab, echt een aanbeveling voor iedereen, jong of oud, het maakt niet uit!

 

 

Door Lonneke, Nederland


ACCOMMODATIE

Moholoholo Zuid-Afrika rehab vrijwilligers accommodatie

BewaarPin

Vrijwilligersprojecten en stages Zuid-Afrika

Reactie schrijven

Commentaren: 0