· 

REPTIELEN

door DAVID ALLEN

Crocodile South Africa

PROJECT: REPTILE CONSERVATION CENTRE

(Dit artikel is vertaald uit het Engels. red).

Review reptile centre south africa

Wow! Wat een ervaring. Het programma van het Reptile Centre is absoluut spectaculair. Als ze zeggen dat je ervaring opdoet, menen ze het echt.

 

In mijn eerste week werkte ik met Puff-adders, Snouted cobra's en Nijlkrokodillen. Ik wilde echt leren werken met giftige slangen, niet alleen maar kijken hoe iemand ermee werkte terwijl ik aantekeningen maakte. Het Reptile Centre biedt vrijwilligers / stagiairs niet alleen de kans om te leren hoe ze giftige slangen goed moeten behandelen en verzorgen, maar ook schorpioenen en spinnen.

 

Of ik nu een demonstratie geef over giftige slangen van Zuid-Afrika, het verblijf van een Kaapse cobra schoonmaak of een grote rotspython eten geef, ik leer voortdurend en doe waardevolle ervaringen op.


SLANG VANGEN BIJ PARTICULIEREN

Review reptile centre south africa

Misschien zijn mijn favoriete momenten van werken in het centrum wel de 'callouts' (ongewenste slang vangen bij particulieren thuis en onderbrengen in het centrum of uitzetten in de natuur, red.).

 

In mijn eerste week heb ik vijf van dit soort bezoeken afgelegd. Je bent misschien net bezig met het toedienen van medicatie aan een Gaboon-adder wanneer je ineens naar een gamefarm moet rijden om een Black Mamba uit een lodge of een Snouted Cobra uit iemands douche te verwijderen. Zodra de oproep binnenkomt, moeten we weloverwogen stoppen met wat we doen en zo snel mogelijk de oproep beantwoorden. Deze collouts redden niet alleen de slang en mensen van mogelijke schade, maar bieden ook de mogelijkheid om de gemeenschap voor te lichten over slangen.

Boomslang

Werken bij het Reptile Centre is niet het enige leuke wat je kunt doen als vrijwilliger / stagiair. In mijn vrije tijd heb ik in de Blyde River gezwommen, langs de Olifants River gewandeld en spontane nachtritten gemaakt op zoek naar dieren in het wild.

Blyde River Canyon

ACCOMMODATIE

Reptile Centre South Africa accommodation

Je hoeft het vrijwilligershuis niet te verlaten om interessante dieren te zien. Ik heb verschillende slangen gezien net buiten het huis, waaronder een prachtige rotspython.

 

Ik heb de kans gehad om een aantal van de meest gerespecteerde herpetologen in Zuid-Afrika te ontmoeten en ermee samen te werken. Ik kreeg de kans om samen met een van Afrika's meest gerespecteerde auteurs van reptielenboeken te zoeken naar skinks en Spitting cobra's en hem te helpen met een fotoshoot voor een nieuw boek.


BEROEMDE NAMEN

Leguaan Zuid-Afrika

Het team van het Reptile Centre is zeer gepassioneerd wat betreft hun werk en deelt graag hun kennis en ervaring.  

Het Reptile Centre is meer dan een park met slangen en hagedissen. Onderzoek, onderwijs en natuurbehoud zijn het belangrijkste doel van het park. De afgelopen twee weken heb ik slangen verzameld voor DNA-analyse, gegevens verzameld over de holen van goudbruine bavianenspinnen en openbare demonstraties gegeven met de gevaarlijkste en giftigste slangen van Afrika.

 

Omdat ik ervaring heb met reptielen, kan ik echt zeggen dat er niet zoiets als dit elders in de wereld bestaat. Ik moet toegeven dat ik naar andere vrijwilligers- / stageplaatsen heb gekeken, maar niets komt in de buurt van wat je in dit centrum kunt doen en leren.

 

Ik begrijp nu waarom alle grote namen zoals Steve Irwin, Mark Oshea, Jeff Corwin, David Attenborough en Austin Stevens dit centrum allemaal gebruikt hebben als bron voor documentaires.

Ik ben er helemaal weg van, zo erg zelfs dat ik mijn verblijf waarschijnlijk wat ga verlengen! Ik zou iedereen die geïnteresseerd is in reptielen en / of reptielenbehoud willen aansporen om zo snel mogelijk hier te komen. Ik kan je verzekeren dat je er geen spijt van zult krijgen. Misschien wil je zelfs nooit meer hier weg!

By David Allen, Arizona, USA

BewaarPin

Reptielen blog review Chameleon Travel Zuid-Afrika

Reactie schrijven

Commentaren: 0