REVIEWS


MOHOLOHOLO WILDLIFE REHAB PROGRAMME (2019)

 

Mijn naam is Rik van der Wal. Ik heb in Mei 2019 3 weken bij het Moholoholo Wildlife Rehab Programme gewerkt. Heb hier zoveel verschillende dingen meegemaakt. Prachtige natuur gezien en veel nieuwe vriendschappen gemaakt.

 

Het werk met de dieren kost veel energie maar geeft veel beloning als je tevreden dieren hebt. Waarmee je ook veel 1 op 1 contact hebt. Dit was ook mijn eerste keer in mijn eentje reizen en Linda (eigenaar Chameleon Travel Africa red. ) heeft mij super goed geholpen en ervoor gezorgd dat alles soepel verloopt.

 

Rik van der Wal

NederlandWILDLIFE MONITORING PROJECT (2019)

 

Zeer goede hulp voor het boeken van je vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika. Duidelijke website met goede informatie, fijne pre-departure informatie en Linda beantwoordt graag alle extra vragen die je hebt.

 

 

 

Iris

Nederland 

Landschap Zuid-Afrika


MOHOLOHOLO WILDLIFE REHAB PROGRAMME (2018)

 

Voor het eerst alleen op vakantie en dan ook nog naar een ver land toe! Linda van CTA en de medewerkers van Moholoholo hebben mij dan ook echt geholpen om mij thuis te voelen in Zuid-Afrika!  Bij Moholoholo heb ik van alles gedaan en gezien.

 

In de opvang heb ik een Scrube Hare groot mogen brengen. Deze haas was naar Moholoholo gebracht omdat mensen hem probeerden te verkopen als huisdier aan de kant van de weg. De eerste weken van rehabilitatie zijn altijd het moeilijkst, maar daar is de haas goed doorheen gekomen; hij is mooi, groot en gezond en weer vrijgelaten in het reservaat!

 

Moholoholo ligt aan de voet van Drakensbergen en het uitzicht is dan ook geweldig om te zien. Elke dag zien de bergen er anders uit! Het waren 6 weken die ontzettend leuk waren en zeker voor herhaling vatbaar!

Haas en Drakensbergen in Zuid-Afrika

 

Carolien Nugter

NederlandWILDLIFE MONITORING PROJECT (2018)

 

In het begin wist ik dat ik me wilde aanmelden, maar waar, wat? Via iemands bericht kwam ik terecht bij Linda en CTA (Chameleon Travel Africa). We bespraken verschillende projecten en het Wildlife Monitoring Project zou het best bij mij passen. Linda was zeer behulpzaam en beantwoordde al mijn vragen.

 

Het project zelf was geweldig, het was een fantastische ervaring. Ze halen je op van het vliegveld en brengen je naar het project (terwijl je onderweg wat boodschappen doet). De eerste ochtend krijg je een introductie, bekijk je een film over natuurbehoud en krijg je alle informatie die je nodig hebt voor je verblijf.

 

Elke dag om 06:00 uur gingen we op pad tot 12:00 uur; dan lunchen en een pauze in een hangmat in de zon en om 15:00 uur vertrokken we weer tot 20:00 uur. Twee vrijwilligers bleven 's ochtends of' s middags thuis om lunch / diner te bereiden en te helpen met wat verder nodig was.

 

Soms zouden we tijdens een rit wel zien wat we tegen zouden komen, soms waren bepaalde dieren in ons gebied gezien en gingen we daarnaar op zoek, soms hadden we een specifieke taak, zoals op zoek gaan naar een bepaalde cheetah. We namen veel foto's van alle dieren die we zagen zagen en verzamelden gegevens (welk dier, gps, welke weg enz.).

 

Elke dag hielpen we ook bij natuurbehoud, zoals een boom omwikkelen met kippengaas om het tegen olifanten te beschermen. Olifanten schrapen de schors van een boom op zoek naar de voedingsstoffen achter de schors, maar dat doodt de bomen. We hebben ook in de bush geslapen en hebben bushwalks gedaan. Het project heeft veel camera's in het park waarvan regelmatig de batterijen moesten worden vervangen; dit deden we te voet door de bush en was erg spannend.

 

Ik was verbaasd over de hoeveelheid dieren die ik heb gezien en vaak zó dichtbij en ook over de kennis van de gidsen. Ze vertelden ons altijd zoveel over het gedrag van de dieren en ik vond het heel interessant om te zien hoe ze weten welke dieren in de buurt zijn. Zonder het dier te zien weten ze bijvoorbeeld dat een neushoorn vlakbij is of een bepaalde vogel door zijn specifieke geluid.

 

Ik heb geweldige mensen ontmoet en ben nog steeds in contact met sommigen van hen. Ik zou dit project echt aanbevelen als je geïnteresseerd bent in natuur en natuurbehoud.

 

Sabine van Ravenswaay

Nederland"Dank je voor al jouw hulp. Je was geweldig, beantwoordde al mijn vragen en gaf me alle informatie die ik nodig had voor mijn reis. Ik waardeer je persoonlijke ondersteuning echt; ik denk niet dat veel bedrijven hetzelfde niveau van hulp bieden. Dus heel erg bedankt!"  (vertaald uit het Engels)

 

Jennifer

Canada


WILDERNESS CONSERVATION PROGRAMME

 

Ik heb zo veel geleerd over dieren en natuurbewaring en ik ben zo blij dat ik heb kunnen bijdragen aan dit project. Het evenwicht tussen werk en ontspanning was echt geweldig. Alhoewel ik niet zo sportief ben, heb ik genoten van het volleybal! De sleep out was ook fantastisch. De balans tussen samen in een groep leven en ruimte voor jezelf hebben was prima. Ik heb het wildlife nog nooit van zo dichtbij en zo relaxed gezien, echt prachtig! Ik heb veel geleerd over vogels en vogelgeluiden! Het was geweldig!

 

Dit was een avontuur, een ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik heb genoten van mijn verblijf hier!

Super bedankt voor alle goede zorgen!! 

 

Janneke

NederlandWILDLIFE MONITORING PROJECT

 

Het was voor mij de eerste keer dat ik naar Afrika reisde. Ik had dus geen enkel idee wat mij allemaal te wachten stond. De gedachte alleen al dat ik oog in oog kon staan met leeuwen en andere wilde dieren gaf mij kippenvel!

 

Mijn hele ervaring met dit project oversteeg al mijn verwachtingen. Het leven in de bush is elke dag anders. Je weet nooit op voorhand welke avonturen je te wachten staan of welke dieren je pad zullen kruisen!

 

Elke dag op game drive gaan in het natuurreservaat is een hele unieke ervaring.

 

Ik heb het meeste genoten van de momenten waarop ik samen met een gids op zoek ging naar zwarte neushoorns op de quad.

 

De gidsen zijn geweldig en bezitten een hele hoop kennis over het leven in de bush en staan altijd klaar om op elke vraag een antwoord te geven.

 

Ik kan mijn hele ervaring met het project omschrijven in drie woorden... 

           T.I.A. - This Is Africa!

 

 

 

 

Gert-Jan Willems

België