OVER ONS


Eigenaar chameleon travel africa

Als Nederlandse kwam ik (Linda) in 2003 naar Zuid-Afrika om me aan te sluiten bij verschillende wildlife-projecten, nadat ik met succes mijn opleiding Maatschappelijk Werk had afgerond. De hele ervaring was zo mooi en waardevol dat ik snel weer terugkeerde naar een van de projecten om daar als project-assistent aan de slag te gaan voor een jaar. Gedurende deze tijd heb ik trainingen gedaan, o.a. die voor veldgids. Ik werd gewoon verliefd op het land, de natuur en het wildlife.

 

Ik ontmoette mijn Zuid-Afrikaanse man in dat jaar en omdat we er beiden van droomden permanent in de bush te wonen, kochten we land met een prachtig uitzicht op de Drakensbergen, niet ver van een klein dorpje in de buurt van het Kruger National Park.

 

CTA (voorheen bekend als Kameleon Adventures) ontstond uit de wens om de natuur- en gemeenschapsprojecten te blijven ondersteunen en we zijn nu al meer dan 14 jaar actief!

 

We wonen hier nog steeds met onze twee kinderen die blootsvoets opgroeien in de natuur en omringd worden door wildlife. We hebben een passie voor Afrika, wildlife, natuur en reizen en het is geweldig om de ervaring te kunnen delen via CTA!


Ons aanbod

  • We bieden alleen organisaties aan van hoge kwaliteit, die door onszelf zijn uitgekozen
  • We werken rechtstreeks samen met de projectleiders om de communicatie tussen hen, jou en ons zo gemakkelijk en snel mogelijk te laten verlopen
  • Van begin tot eind ben ik (Linda) je contactpersoon. Wij vinden persoonlijk contact heel belangrijk!
  • We bieden je gedetailleerde informatie voor vertrek, zodat je goed voorbereid op reis zult gaan en we beantwoorden graag al je vragen. Er bestaat niet zoiets als 'teveel vragen' of 'stomme vragen'; een goede voorbereiding is belangrijk en we begrijpen dat je goed geïnformeerd wilt zijn. Ik ben ook vrijwilliger geweest en deel graag mijn ervaringen met jou
  • We kunnen een programma op maat maken dat is afgestemd op jouw persoonlijke interesses en/of eventuele vereisten met betrekking tot je opleidingsstage
  • CTA is in de buurt van de meeste wildlife-projecten gevestigd, dus wanneer je eenmaal in Zuid-Afrika bent kun je gemakkelijk contact met ons opnemen als je vragen of hulp nodig hebt. Goed om te weten, vooral als je voor het eerst alleen reist. Ook fijn om te weten voor je familie en vrienden op het thuisfront. Iedereen die bij CTA betrokken is, is ervaren en enthousiast en hun doel is om jouw verblijf en deelname zo waardevol en onvergetelijk mogelijk te maken!

Zebras in Zuid-Afrika

Onze visie

Het belangrijkste doel van CTA is om ondersteuning te bieden aan zowel waardevolle projecten, organisaties en trainingsfaciliteiten in Zuid-Afrika, als aan reizigers, vrijwilligers, stagiair(e)s en studenten over de hele wereld door hen bij elkaar te brengen en de deelnemers te helpen zich voor te bereiden op de reis van hun leven!

 

We besteden veel zorg aan het selecteren van kwaliteitsorganisaties en zorgen ervoor dat organisaties zich inzetten voor het behoud van dieren in het wild en de gemeenschap, een absolute passie hebben voor hun vakgebied en een waardevol programma aanbieden aan de deelnemers.

 

Als deelnemer (hetzij als vrijwilliger, stagiair of student) wil je weten dat je werk en financiële bijdrage wordt geïnvesteerd in een waardevolle organisatie die echt een verschil maakt, terwijl je de hoogtepunten van Zuid-Afrika ervaart.

 

We vinden het fantastisch om mensen bij elkaar te brengen en hiermee als het ware een brug te bouwen. We houden van persoonlijk contact en het regelen van de organisatorische aspecten, dus of het nu gaat om het beantwoorden van je vragen, het verstrekken van goede informatie, hulp bij het creëren van je ideale programma, contact houden met jou en hulp bieden tijdens je verblijf op je bestemming of daarna.

 

CTA is hier en het is waar we goed in zijn!

Blyde River Canyon

Hoe zit dat met de kosten?

WAAROM BETAAL IK PROGRAMMAKOSTEN OM ALS VRIJWILLIGER TE WERKEN?

 

Naast het helpen van het project met het werk, is de financiële bijdrage die je maakt van vitaal belang voor de organisatie. Projecten worden opgericht door mensen zoals jij en ik met de wens om deze wereld een beetje beter te maken.  Ze hebben een enorme passie voor hun doel.

 

Met uitzondering van een enkele, ontvangen de projecten in principe geen overheidsfinanciering maar dragen ze toch sterk bij aan educatie, natuurbehoud en verbetering van lokale, arme gemeenschappen. Ze beschermen, onderwijzen en verlenen hulp. Ze analyseren problemen en zoeken naar oplossingen.

 

De kosten en organisatie die nodig zijn om een project goed en succesvol te laten draaien mogen niet worden onderschat! Denk aan apparatuur en voertuigen, exploitatiekosten, huisvesting, omheiningen, voedselvoorziening en medische zorg. Denk aan infrastructuur in de breedste zin van het woord, van toegankelijke wegen tot water- en elektriciteitsvoorziening, mobiele telefoonsignalen, internetverbinding en technologie.

 

Genoeg uitdagingen dus en dit is waar jij het verschil maakt!

 

Jouw financiële bijdrage dekt ook je accommodatie en maaltijden en (super belangrijk) het schept werkgelegenheid.

 

Door internationale deelnemers uit te nodigen deel te nemen aan het team, ontvangen projecten de cruciale financiële bijdrage om het werk gedaan te krijgen en uit te breiden om meer doelen te verwezenlijken en meer mensen te bereiken. In ruil daarvoor kunnen de projecten het bewustzijn voor hun zaak vergroten en hun passie en expertise met jou delen.

 

Het is hun doel om jouw verblijf bij hen absoluut de moeite waard en onvergetelijk te maken! Je wordt betrokken bij alle activiteiten en gebeurtenissen die zich voordoen. Een fantastische manier om de natuur en cultuur van Zuid-Afrika te leren kennen en ervaren; achter de schermen en up close and personal.

 

Je komt om een verschil te maken en je zult merken dat ook jij je verrijkt zult voelen door de ervaring! Er gaat niets boven Africa's magic, en deze ervaring delen in een groep met gelijkgestemden is gewoon fantastisch!

BewaarPin

Chameleon Travel Afrika eigenaar Linda